Χώρα, 84001 Ίος, Ελλάδα
MHTE: 1167K011A0317800
MHTE: 1144K131K0704500
T: +30 22860 91546
F: +30 22860 92347
E: aphro.ios@gmail.com
Ο Καιρός στην Ίο
Clear
Temperature: 30C
Ίος
Η Ίος σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είχε πληθυσμό 1838 άτομα, με πρωτεύουσα τη Χώρα. Βρίσκεται μεταξύ της Νάξου, Σικίνου, Θήρας & ανήκει στις Κυκλάδες.

Μπορούμε να ταξιδέψουμε με πλοίο της γραμμής ή φέρρυ μπόουτ από τον Πειραιά. Επίσης διαθέτει & ελικοδρόμιο.

Η Ίος φημίζεται για την απερίγραπτη φυσική ομορφιά & τις καταγάλανες παραλίες της. Αυτές που ξεχωρίζουν είναι ο Μυλοπότας & το Μαγγανάρι. Κάθε επισκέπτης αυτού του νησιού θα μαγευτεί από τα χαρακτηριστικά αξιοθέατά του, επόμενο της αρχαιότερης ή της νεότερης αντίστοιχα ιστορίας του.

Η Ίος ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες των ανθρώπων. Εδώ μπορούμε να απολαύσουμε τη πεντακάθαρη θάλασσα, τον καυτό ήλιο, τα κάτασπρα σπιτάκια, τα γραφικά δρομάκια, τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων, την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Στην Ίο ηρεμούμε, χαλαρώνουμε, απολαμβάνουμε τη φύση, το νησιώτικο αεράκι, αλλά διασκεδάζουμε κιόλας, πίνουμε τα ποτάκια μας, χορεύουμε (για αυτούς που είναι ή αισθάνονται νεότεροι).

Πηγαίνοντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, μαθαίνουμε περισσότερα για αυτόν τον τόπο.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για ποικίλα θαλάσσια σπορ. Μπορούμε να συνδυάσουμε την περιήγηση με το περπάτημα & την άθληση & έτσι να παρατηρήσουμε κάθε γωνιά του νησιού, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την εξάρτηση από το αυτοκίνητό μας.

Ορόσημο για την Ίο θεωρείται η δεκαετία του 1970, όπου παρατηρείται η αρχή της ραγδαίας οικονομικής & τουριστικής της ανάπτυξης. Ο ερχομός των τουριστών γεννά νέες ανάγκες, έχουμε νέες θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση του πληθυσμού της. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Ίος μαζί με την Πάρο, Θήρα, Μύκονο, καταλαμβάνει την κορυφή της τουριστικής της ανάπτυξης, την οποία διατηρεί έως & σήμερα.

Τέλος, σε κάθε επισκέπτη της Ίου ‘επιβάλλεται’ να παραβρεθεί έστω & μόνο σε ένα από τα πανηγύρια της. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθει πιο κοντά στα ήθη & έθιμα του νησιού, θα διασκεδάσει πραγματικά, μαγεμένος από την παραδοσιακή μουσική του τόπου & έτσι θα ξεφύγει, έστω & για λίγο, από τα καθημερινά προβλήματα & άγχη της πόλης. Κλείστε τα εισιτήριά σας ΤΩΡΑ!!!

Όρμος (ή Γιαλός) – το λιμάνι της Ίου...Βράδυ από ψηλά...Παραλία της Ίου...
Online Κρατήσεις
Ημ/νια ΆφιξηςΝύχτες
calendar
Δωμάτια         ΕνήλικεςΠαιδιά
   

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
APHRODITE HOTEL & APARTMENTS, Τ.Κ. 84001, Χώρα, Ίος, ΕΛΛΑΔΑ - Τηλ.: (+30) 22860 91546 - Φαξ: (+30) 22860 92347 - E-mail: aphro.ios@gmail.com
|   © All rights reserved  
 |   Designed & Developed by Internet Team
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) Ψηφιακή Σύγκλιση ΕΣΠΑ 2007-2013. Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης